sommar

Det var kallt länge iår. Det snöade i maj. I Kortedala lade det sig till och med på marken över dagen. "Hej midsommar" sa jag med arbetskläder täckta av sillag, utan att inse att sommaren var kommen. Men det är den, och det känns lyckligt i hjärtat när jag upplever den. Jag älskar sommaren, känner att jag är ämnad för denna årstid. Midsommaren firades traditionsenligt  med morfar. Vi satt för det mesta i hans lilla berså. Han hade fullt med jordgubbar, smultron och smulgubbar i hans land. Det var dem godaste bär jag ätit i hela mitt  liv. Katten var med överallt vilket gör min kattälskarsjäl varm. Kommunikationen mellan katten, mig och morfar är oslagbar. Vi är verkligen enskillda individer i en gemenskap. Svårt att förklara men känslan är god. Man är liksom i sin egen värld, fri från krav emn ändå tillsammans. Fint är det i alla fall.

 







Hälsade även på mor, far och bror. Det var avslappnande. Vi sjösatte bland annat två båtar samt såg en film som hette Honungsbiets hemlighet. Det var en fin sorg-lycklig film med massor av tjusiga klänningar i. Det är inte så tokigt att vara på Tjörn. Särskillt inte i sommartider.

Nu regnar det. Jag har ställt upp balkongdörrarna för att känna sommarregnsdoften. Ska ta mig en kopp te och sedan gå o lägga mig. Godnatt!

 


Only here for the fight!

Min gode vän Togge har strukturerat om hela min dator. Lycka! Vi kom överrens om att vi tänker på samma sätt, jag och Togge. Vi tycker, tänker och känner samma. Ganska otroligt egentligen, jag är glad att han är min vän. Att han är kung på satorer är bara en bonus!

Idag gjorde jag och Jens Kortedalatorget. Vi har lämnat gammal medicin på apoteket (vi har fortfarande ett riktigt apotek här i Shortvalley), handlat mat i slowmotion och gått till blomsterbutiken. Där tror jag Jens tappade tålamodet men han stod utanför och höll mina kassar. Pöjken hade dåligt samvete och gjorde nog upp med sig själv. Jag är glad i hågen över mina nya inköp. Pelargonier och kalrökt lax.

I helgen var jag på Tjörn, det var så himla roligt. Jag fick födelsedagspresenter, god mat och fina familjemedlemmar. Det blev lunch i morfars trädgård och en fisketur med brodern och Mikael. Jag fick även se en igelkott! Åhh, jag gillade den.

RSS 2.0