en snäll man...

... gjorde min dag idag! Han kom fram till mig i fiskdisken och sa att han tyckte att jag var så trevlig, glad och duktig. Det kändes så härligt att höra. Jag har ganska lite ansvar på mitt arbete, det kan ibland göra att jag känner mig obetydlig och värdelös. Jag vet ju innerst inne att jag är bra. Jag vet ju innerst inne att jag klarar av mycker mer än vad människor kanske tror. När jag jobbade på Almö fisk för några år sedan så skötte jag nästan hela affären själv då min chef var på semester. Jag vet att jag kan mitt jobb! Ibland tvivlar man dock. Vissa dagar får man bara tillrättavisningar och det kan bryta ner även det bästa självförtoende. Därför blev jag så glad idag av mannens kommentar. Ibland behöver man bara lite bekräftelse på att man duger. Att mannen i fråga tidigare själv varit fiskhandlare gör ju inte det hela sämre. Jag ska försöka bli bättre på att bekräfta mig själv. Klappa mig själv på axeln och tänka "Bra jobbat idag, Jenny". Varför ska mina chefers klappar på axeln egentligen väga tyngre? Heja mig själv!

En favorit

Harens år av Artoo Paasilinna är min favoritbok. Jag både myser, skrattar och drömmer mig bort när jag läser den. En fin liten skrift för en djurälskande människa. Bästa läsoutfiten är enligt mig flanellpyjamas och mjukisstrumpor.





Ny header!

Åhåå, världens bästa Alex har pysslat ihop min nya fina header! Jag är helt galet nöjd och denna tös förtjänar all cred hon kan få. Hon är expert på att översätta önskningar i skrift till verklighet i bild. Så är ni sugna på lite ny design kan jag varmt rekommendera henne.

Lediga måndag

Det regnar och här inne är det mysigt. Under min helg har jag städat hela lägenheten, känns skönt. Idag lyssnar jag på Fleet Foxes, bakar äpplekaka och lyssnar på regnet. En ganska stillsam måndag.




demokrati

Självklart känns det inte bra att Sverigedemokraterna fick så många röster. Självklart är det fel att ett extremistiskt parti röstas in i vår riksdag. Självklart är något riktigt fel med SD:s politik, när inget av de andra invalda partierna vill samarbeta med dem. Självklart är en motreaktion befogad. Det jag inte förstår är människors vrede mot Jimmie Åkesson. Han är säkert ingen reko kille, men det är ju knappast endast hans egna röst som för hans parti framåt. Partiet har anhängare i hela Sverige, och de är många. Sverigedemokraterna står bland annat för en politik att skärpa straffen för våldsbrott, att göra livet bättre för pensionärer, att vi ska värna om de invandrare vi har tagit emot. Det är frågor som jag tycker är viktiga. Kanske är det dem frågorna som folk har röstat för. Kanske är det på grund av ren desperation som detta parti har varit ett alternativ. Kanske detta parti har lyft frågor som övriga ministrar tappat bort i deras smutskastning av varandra. Jag stödjer inte Sverigedemokraterna någonstans. Jag tycker det är bra att det idag finns demonstrationer mot rasism. Olikheter berikar. Det jag däremot vill belysa är att ett hat mot Jimmie Åkesson inte löser problemet.

Valvaka 2010

Hur än resultatet efter kvällens valvaka blir, så är jag nöjd. Jag är nöjd och tacksam för att få leva i ett land som Sverige. Att få leva i ett demokratiskt land är tragiskt nog inte en självklarhet. Jag är lyckligt lottad. Vi har ett samhälle som drivs av oss själva- Genom demokrati och majoritet. Jag är stolt, detta är en dag att fira. Jag firar genom att klä upp mig, njuta och ha en mysig kväll framför webtv:n.



Väldigt glad helt enkelt! Glad och tacksam. Dagens röst-outfit gjorde succé i vallokalen. Tack för uppmuntandet, valarbetare!


intensivitet och inlevelse

Idag har varit en känslomässig bergodalbana. Tårar, skratt och uppgivenhet. Intensivitet. Ibland börjar jag gråta när jag är arg. Det gör mig ännu argare. Nu är jag trött. Ska gå o lägga mig och hoppas på en bättre, starkare, gladare och lättare morgondag. Tills dess- Timo Räisänen med I'm indian. Förbannat bra låt med otrolig inlevelse. Bra urladdningslåt. Fulländad.




Gråtlåt

En otroligt vacker låt är Nantes av Beirut. Jag fullkomligt älskar den. Den får mig dock alltid att gråta. Det slår liksom aldrig fel. Förutom idag. För idag har jag ingen anledning att gråta, inte ens om jag tänker tillbaka på saker som har gjort mig illa. Idag är jag bara kär.



Tävling!

Så smart och kreativt att ha en tävling där priset utformas efter vinnaren. Gilla, gilla!
Här kommer en länk till tävlingen: http://medmiranda.blogg.se/2010/september/tavling.html#comment
Åhå, jag hoppas att kjolen kommer få sitta på mina rumpa!

Soffans vovve i soffan

Idag är världens finaste Bruno nattgäst hos mig. Mys!


Godmorning two!

Hej! Jag är morgonpigg idag med. Idag har jag till och med gått steget längre än igår, jag har ett bröd i ugnen. Ljuva orealistiska idé om att stiga upp och slänga ihop en limpa innan jobbet, jag gillart!

Jag är shopping-galen! Igår damp det ner en liten inspirationstidning från hm på dörrmattan. Jag tappade upp ett bad, tände ljus och tog med mig tidningen som lektyr. Förvirrad av den delikata lyxkänslan som rådde i mitt badrum, kände jag att jag verkligen behövde inköpa en del av dem där oerhört inspirerande plaggen. Åhåå, min karaktär är verkligen horribel. Jag vill inte ha några inspirationstidningar. Jag ska precis börja samla till min drömcykel. En cremevit med bruna stänkskydd, lädersadel med mönster, snirkliga detaljer och flätad korg.

Jag vet att vartenda öre borde gå till en cykelinsamlingsbössa men ändå sitter jag och seriöst överväger några taskiga akrylplagg. Jag erkänner min konsumtions-svaghet.

Ikväll ska jag simma, det ska bli skönt!

Är fortfarande totalfascinerad av denna underbara dam:






godmorgon!

Jag är uppe och myser lite innan jobbet idag. Det är gött att ha lite kvalitetstid med sig själv såhär på morgonkvisten. Ha tid att hasa omkring i tofflor och flanellpyjamas. Dricka kaffe i slowmotion och lyssna på radion. Snart ska jag ta på mig det jag kallar för transportkläder. Eftersom jag arbetar med fisk, utan att ha dusch på jobbet, så luktar jag lite fisk innan jag hunnit duscha hemma. Därför har jag transportkläder som jag bara har mellan jobbet och hemmet så att säga. Dessa består av mjukisbyxor, gamla kläder som jag inte gillar, gårdagens linnen, eller något annat upppiggande. Jag gillar ju mitt arbete så dessa offergåvor i fiskens tecken är något som jag helt enkelt får finna mig i. Ibland hade det dock varit fantastiskt att kunna jobba i klänning, snygga skor och en skön frisyr. Därför kan jag drömma mig bort ibland. Tänk att fixa iordning värsta partyfrillan innan jobbet. Detta känns som en underbar illusion, för om jag någon gång skulle byta jobb så är antagligen rockabillyfrilla inte det som lockar mest sådär i morgonrufset. Men man kan ju alltid låtsas!



Rösta- om inte för, så mot.

Hittade detta klipp hos min goda vän Carita. Det är så vansinnigt bra att jag lägger upp det jag också!



RSS 2.0