Whats the story morning glory?

Kl. 13.00 ska jag dra ut en visdomstand. KLOCKAN 13:00, denna tid! Det blir ett oskönt väntande till dess.

Igår var Kajan och Sporre här. Vi hade botaniskt tema på aftonen och jag hade lagat delikat mat. Åh, det var sådär lagom med mat, så där lagom som är svårt att få till. Att allt går åt förutom en matlåda. Gott! Jag informerade damerna om hur orkidéer ska skötas, min far hade varit stolt. Carita gav odlingstips för balkong och fönsterbräda medan Sporre hade en liten odlings-workshop! Ja ni hör ju själva, dessa töser är fantastiska. Sedan spelade vi galenpanna. Den svåraste var nog Caritas sista- Annika Lantz i ett grävlingsgryt. Carita: "Är det ett rum"? Emelie: "För vissa".

Det är himla trevligt när man får finbesök. En stor fördel är dessutom att man får städfart. Därför går jag runt i pyjamas och tekopp och bara njuter av fräschheten. Och så tänker jag: "Det här ska väl inte vara så svårt att hålla fint. Det är ju så skönt när det är rent och fint, man mår ju så bra. Denna gången ska jag hålla efter och plocka iordning, diska, bädda, gå ut med soporna, inte låta tidningarna bli ett berg.. osv". Lycka till! 

Igår kväll kom min fina man hem från Kalmar, vi ska ses i afton. Det ser jag fram emot! Snart ska vi dessutom flytta ihop. Ljuva tanke! Inget mer packa väskan, inget mer planerande av matlådor, träning, rep, tvätt-tider, arbetskläder. Snart är det bara ett hem. Snart kommer vi bara kunna vara. Alltid vara hemma. Alltid ha sina saker. Åh!

En strävan efter färg

http://parisianmetro.tumblr.com/

http://anjalouise.tumblr.com/page/17

http://www.flickr.com/photos/rightleftdesign/5401707530/
(Klicka på bilderna för källa).

Idag gillar jag särskillt kombinationen Orange-Turkost-Rosa. Hej hopp, våren nalkas!


Stil(l)

Åh, vad jag avundas de människor med stil. Ja, alltså en stil som är deras. En permanent stil, med utrymme för nyheter i harmoni till de gamla- hade inte det varit något? Det är ju inte det att jag inte har någon stil själv. Mina vänner kan se en klänning och säga: "Åhhh.. den där var så himla Jenny". Men det är ju ingen enhetlig skara klänningar som hänger i garderoben. Och det är verkligen inget jag kan mixa hur som helst. Jag har flertalet kläder som jag aldrig använder p g a att de verkligen inte passar till något jag har, trots att jag inte har problem att blanda. Ibland är jag lite osäker men då tänker jag att Rebecka och Fiona hade kommit undan med det... så varför inte jag?

Idag har jag lyssnat på country och googlat på cowboyboots och westernskjortor. Det hade jag gärna strosat omkring i. Men hur gör jag med mina guldsneakers då? Hur gör jag med min matrosjacka? Handlar det bara om att bestämma sig? Det kan kännas falskt att ena dagen vara stylad rockabillybrud och andra dagen gå med odd molly-bohemlook. Men å andra sidan är både Billie Holliday och House of pain med på samma spotifylista. Det hade bara varit så smart om allt passade till allt. Om man hade en given stil. En stil som kändes trygg och rätt. I alla lägen.

http://www.flickr.com/photos/jssteak/4960961417/

http://www.flickr.com/photos/buttercupdays/4236735099/

(Klicka på bilderna för källa).


Läslust

... eller saknaden av den. Jag har i perioder i mitt liv förlorat mig till böcker. Njutit av orden, pärmarna, känslan. Den där fina, avslappnade, sköna känslan att vara i en värld tillsammans med boken och dess invånare. Jag längtar tillbaka till min läslust. Har svårt att fokusera, slappna av, hänföras. Jag ska försöka. Ta mig tid.

http://chaotique.tumblr.com/page/44

http://www.topit.me/item/149079

http://happythings.tumblr.com/

(Klicka på bilderna för källa).


En önskan om en koja

http://tassj.tumblr.com/page/2

http://myamazingfact.blogspot.com/search?updated-max=2010-11-29T00:57:00-08:00

http://www.tumblr.com/tagged/treehouse

http://ffffound.com/

http://theberry.com/2011/01/20/repeat-after-me-awesome-28-photos/


Känslan av att ta tag

Att efter sju år ringa tandläkaren och boka tid. Att lägga sig i en gynstol. Försäkringspapper. A-kasse-kompleteringar. Många saker lägger sig på hög och det blir så vansinnigt jobbigt. Jag har tagit ett cellprov. Jag har varit hos tandläkaren. Ska dra ut två tänder och jag viste ju att det skulle bli dyrt som tusan. Kanske är det därför jag dragit ut på det så. Men det blir ju liksom inte billigare ju längre jag väntar. Nu är det gjort. Inbokat två dagar för tandoperation. Lets go! Det är så himla skönt att bocka av. Låta saker släppa från hjärnan. Befriande.

RSS 2.0