kaffemoral

Idag är det måndag och det betyder ledigt. Jag är fortfarande trött efter lördagsnatten som var ganska intensiv och lång. Gick och lade mig 06:30 liksom. Igår var jag hos Sofia och Bruno, det var mysigt som tusan.

Idag behövde jag dock distansiera mig något från omvärlden. Har städat mitt hem, druckigt en jäkla massa kaffe, läst i en bok och försökt slappna av i själen. Det är svårt att slappna av. Jag är expert på att skjuta på saker, små ättriga ärenden som sammlas på hög. Högen börjar bli dammig och jag känner mig som en allergiker.

Blått öga Svarta tankar

Är i en så kallad svacka. Livet helt enkelt.
Känner mig som en labil gymnasieelev med svartmålade naglar.
Vad fan ska det bli av mig egentligen?
Den gamla kärleken har flyttat hem till Göteborg igen, Kortedala givetvis.
En konfrontation är ofrånkomlig.
Jag måste säga nej.
Nej till en man som jag tycker om.
Nej till en man som vill göra rätt men som alltid gör fel.
Tack för mig.

Confront what you are afraid of
som Morrissey sjöng.
Fy vad bitter jag kan bli ibland. Känns sådär.

allt hänger ihop

Jag lyssnar just nu på Lars Demian.
Jag saknar min vän A-K.
A-K gillar Lars Demian väldigt mycket.
Lars Demian har varit tillsammans med Regina Lund.
Regina Lund har haft rakat huvud.
Det har A-K också haft.
Då hade A-K även tjurring i näsan.
Det hade jag en gång också.
Kanske ska även jag börja gilla Lars Demian väldigt mycket.
Chansen finns och först då är cirkeln sluten.

Be-bop-a-lula-land

Det finns inget bättre sätt att vakna på än hemma hos morfar, det är nu bevisat. Man går o lägger sig i mammas gamla flickrum med de fantastiska tapeterna. Sedan vaknar man av solen men väljer att ligga kvar en stund och lyssna. Lyssna på när morfar kokar kaffe i köket till radions glada visor. Lyssna på hur hans tofflor knarrar mot plastmattan och hur han skämtar med katten. Sedan väcks man på nytt av fyra kattassar på sin mage och morrhår som kittlar på kinden. Då kan man välja att stiga upp. Dricka kaffe med gammaldags mjölk i, titta i gamla böcker med fina bilder och lyssna på morfars historier om femtiotalet. Det är något av det bästa jag vet. Det absolut bästa.




Hej!

Jag har slutat snusa. Första dagen igår, ett liv kvar. Det känns som att jag ror iland det här.

Solen kommer in i lägenheten och lyser på dammet som jag trodde jag hade städat bort. Påskliljorna tittar utåt genom fönstret och Little Dragon är en trevlig morgonorkester.

Livet känns lite enklare. Livet möter mig halvvägs.

halvsjuk

Ja, sådär krasslig och matt. Men ändå inte tillräckligt för att vara helsjuk. Hade stora planer för dagen men orken fann där inte. Jag har fått ställa in två fina möten med två fina flickor. Men det går andra tåg. Istället har jag försökt säga ett vänligt men bestämt NEJ till den eventuella bakterien som härjar i min kropp. Det ska man ju göra stillasittande har jag hört och jag har verkligen varit trött idag. Jag blev yr av att resa mig.

Det gick bra att vara stillsam ett tag, ett par timmar. Men sedan kom den... rastlösheten. Så jag har tvättat alla fönster i lägenheten. Oldschool ska det vara, med såpa och tidningspapper. Skitbra Jenny, med en muskelinflammation i bröstkorgen. Kanon, verkligen!

Det blev i alla fall fint. Sedan gick jag ner till torget och köpte påskliljor och tulpaner. Jag hälsar våren välkommen! Komsi, komsi lilla vår! Snart ska jag och Andrea gå på bio. Det ska bli fint.

Jag är inne på mellanstadiet dessa tider. Gå på bio, bygga kojor under bord och läsa serietidningar med pannlampa. Eller varför inte högstadiehänget. Det var verkligen trevligt. Man åkte hem till varandra, satt i varandras sängar (oftast ganska tysta) och lyssnade på musik. Det var fint det. Jag ska gå in i de mönstren igen tänkte jag. Läsa böcker och glömma vart jag är, sova över hos vänner och medtaga en riktig pyjamas, min tandborste och en påse godis. Är trött på alkohol och sminkade ansikten. Jag vill bara vara, i min enkelhet. Inget krimskrams. Inget påtvingat. Ärligt talat, skulle folket bara vilja slappna av lite.

Morfar ringde idag med, han ser det viktiga i livet. Han är fantastiskt bra, han ger mig perspektiv.
Förövrigt vill jag rekommendera en skiva, Machine dreams med Little Dragon.



Världens bästa morfar. Solen i ögonen och Sabba cash i knät.



RSS 2.0