fredagsmys?

Fredag = intensiv dag på Fisken. Kände mig lite trött de första timmarna men efter lite uppåtchack i form av ett glas treo blev jag speedad som ett rådjurskid. Idag var det bara ett par minusgrader ute och jag blev nästa svettig. Tänk vad kroppen kan anpassa sig. Den har liksom ställt in sig på att arbeta i femton minus nu och jag fryser nästan ingenting längre. Det får man verkligen vara nöjd med! Nu är jag hemkommen och snart ska jag iväg till Björn och Andrea på lite fredagsmys. Imorgon är det arbete igen men sedan är det helg! Den här låten blir jag lite extra glad av!



oj

Har i elva timmar varit hysteriskt sprallig och hyperaktiv i fiskboden. Lasse tyckte jag var rolig, ibland lite jobbig, men mest rolig! När jag kom hem föll jag mer eller mindre ihop. Kylan tär på mig vare sig jag ignorerar den eller inte. Kylan tar min energi och jag anser att det är okej att kolappsa. Även om det tar emot. Jag vill alltid vara på G, men jag försöker att lyssna på min mors röst: "Snälla Jenny, du kan inte vara med på allt".

 

Ibland saknar jag Houdini lite extra mycket. Idag är en sådan dag. Han är så liten. Man kan fråga sig hur mycket en dvärghamster betyder för världen. Allt och alla har kanske sin plats. Även Houdini. Ett litet djur i ett stort system. Även jag. En naiv flicka i en förort.


2009

Jag tänkte vara lite allmänt mainstream och göra en summering jag med. Mer eller mindre halvhjärtat.

Januari. Vi hängde en del på Andra lång, tittade på staden från berg och hade det ganska bra.

 

Februari. Jag jobbade hårt i hamnen och satte rekord. Jenny och Jennie jobbade 32 timmar i sträck- Tjejer kan!

 

 

Mars. Det rockades en hel del rockring.

 

 

April. Jag flyttade till Kortdala och trivdes från första dagen. Vi klädde ut oss en del med.

 

 

Maj. Det var fint väder. Blå himmel och global uppvärmning. Inflyttningsfest blev av. Jag sa upp mig från fiskhamnen och började jobba i fiskbod igen. Det var stärkande och humant.

 

 

Juni. Jag fyllde år och gjorde prinsesstårta för första gången.

 

 

Juli. Varma kvällar i parker med fina vänner. Jag jobbade extra på en resaturang på Hönö och var för övrigt mest stressad.

 

 

 

Augusti. Min favoritmånad. Sköna bad vid klipporna och festival. Fick bl a uppleva en fantastisk konsert med mina husgudar Amadou & Mariam.

 

 

Sertember. Jag och Malin var på mycket äventyr. T ex ett besök på Majornas krog. Vi och vårt sällskap blev totalt antastade av diverse smygalkisar och öppetalkisar. Stämmningen var skojfrisk men med hög sunkfaktor.

 

 

Oktober. Jag åkte till London och bodde i italienskt kollektiv. Vi firade Halloween och jag fick lära mig hur man gestikulerar.

 

 

November. Vi firade Emmas födelsedag.

 

December. Det var som vanligt mycket julhets i fiskboden. På julafton åkte jag hem till morfar och slappnade av. Morfar är min idol och jag älskar han mest av allt i hela världen. Det sägs att jag är ganska lik honom. "Full utav bara fanskap, fast på ett bra sätt".

 


Måndagsbarn

Idag är det min lediga dag. Lägenheten har städats, more to come. Tvätten ligger i och det är skönt. Befriande att ha det rent omkring sig. Mindre hjärnkapacitet går då åt till att tänka "åhh..orka." För övrigt försöker jag ta tag idag. Ta tag i papper som ska sorteras, saker som ska skuras, inköp som ska göras och klipptider som ska bokas. Klippte mig senast i maj och jaa. det börjar synas.

I lördags gick jag ut med Anna och Emma, det var fint. Vi satt på Kings head i timmar och diskuterade bl. a Hitler, hönor och kvantfysik. Sedan mötte Togge, Tony (som jag numera kallar Monti) och Krille upp. Vi drog lite otippat till Sticky och höjde medelåldern avsevärt. Det var sköj, dansade till pop med sluta ögon och kände mig stark.





Sedan somnade jag på Krilles soffa. Söndagen var en smärre missär. Trött, schleeten, illamående då det enda jag åt var chips, godis och läsk. Men idag är allt bra! Solen lyser och jag är list- och planeringsdrottning!

en trötthet

Sista dagen idag som jag är ledig innan arbetet börjar igen. Det har varit riktigt gött med ett par extra dagar av vila. Och vila är sannerligen vad jag har gjort. Jag har sovit riktigt länge. I vanliga fall hade jag fått panik, så himla mycket jag vill göra. Att ta vara på tiden, har alltid varit viktigt för mig. Men ärligt, säger jag till mig själv (och det ska tilläggas att ordet ärligt alltid hörs på småländska i mitt huvud, det ger liksom det hela lite extra tyngd till det hela. Kroppen hade ju vaknat tidigare om den inte ville vila. Kroppen är trött och det är sjukt bra för mig att öva på att trotsa allt spektakel. Är riktigt trött (igen) på hetsen i min hjärna som säger att: "Sitt inte hemma en lördag, Kom igen, kanske blir roligaste kvällen i ditt liv. Kanske någon teater nu som hade berikat dig, Obs obs! Spelning på musikens hus! Missa ingenting". Jag trotsar. Dricker kaffe och lyssnar på Laakso istället. Så här såg gårdagen ut:

Orkade inte ens hålla kameran still när jag tryckte av. Tryckte av- så drastiskt!

Det är lite synd..

.. att jag så sällan skriver här. Det är lite synd att jag inte använder mig av det mer utvecklade språket som jag egentligen behärskar. Mitt skrivande har blivit ett sjabbigt statusuppdaterande och sms-förkortande alternativ. Jag orkar liksom inte hålla stilen, det tar för mycket tid. Men kanske ändå.. att man ska försöka litegrann iallafall. Ibland, då och då, när man känner att inspirationen kommer.

Ja, så får det bli. En blandning utan krav. Kanske att jag ska bli en bättre bloggerska också. Men jag lovar inget, för då kommer kraven från min hjärna, vilket resulterar i ett ångestladdat göra-ingenting-alls-som-är-särskillt-berikande istället. Så väl känner jag mig själv.

Jag håller på att ställa undan julen här hemma. Egentligen skulle jag möta en man. En man som jag inte känner men som jag på en fest tyckte var fin. Nåväl, mannen ställde in. Lite märkligt kan tyckas. Att ställa in en ickeexisterande bekantskap. En ickeexisterande bekantskap, inte så mycket att ställa in. Men jag kan ju tvätta mitt hår och torka av fönsterbrädorna istället.

Ikväll ska jag spela biljard med Kalle och Johan. Det ska bli kul.

RSS 2.0