Dagens moralkaka (gjord på smör)

Är så förbannat trött på att folk är så vansinnigt snåla! Runt omkring mig, överallt, egoistiskt handlande. Tänk till! Köp ekologisk mat, vi förstör så nedrans mycket ändå. Det är dags att sätta ner foten. Det är bannemej vår förbannade plikt att ta ansvar för vårt handlande (i dubbel bemärkelse)! Googla, undersök och ifrågasätt hur maten på ditt bord har hamnat där! Tänk efter lite, dumma människa! Bara som ett exempel kan man ta margarinet. Palmolja odlas t ex på stora plantage, mark som tillkommit genom skövling av regnskog. Hur kan man då tycka att maragrin bara är halva priset, jämfört med riktigt svenskt smör från fina gårdar? Hur? Och vad vill man helst ha i magen?


Gilla, gilla!

Det går bra nu. Livet känns roligt och jag har mycket energi! Har haft en rolig helg med Jens. Vi har bland annat kollat på bra thrillers, gått görlånga promenader, gjort fint på graven och ätit god mat. I söndags bestämde vi att vi skulle gå över Älvsborgsbron, mest för att jag aldrig hade gjort det. Det var ganska läskigt. Bilarna körde jättesnabbt och det var svårt att prata på grund av att det var så brötigt av trafiken. Dessutom var det hisnande att tänka på alla de människor som valt att hoppa från bron. Bara tanken på att sitta på räcket får mig att rysa. Hur som helst så kom vi över och gick in i en liten samling av små hus. Husen var jättefina och Jens hade läst någonstans att det från början var en liten sjömansby. Nu var husen nergångna och det var lite småruggigt men jag såg potentialen. Synd att man aldrig kommer att få chansen att lösa ut sådanna hus och rusta upp dem. Nu verkar husen drivas av "Extremvänsterfolk + knarkare + vilsna konstnärssjälar som äter mat från containrar + ser inte värdet av kulturarvet-folk". Synd. Lite som Gårda-problematiken. Moment 22.






Sedan gick vi in i en jättefin park, Färjenäsparken. Den var stor! Där fanns många fina fikaplatser och små utsiktsplatser. Vi hade med oss kaffe i termos och äpplekakor, värmde gott i magen. Vi kikade på en gamal kyrkoruin och massa husgrunder. Det var tydligen här de första husen i Göteborg låg. Där hade det funnits massa små söta trähus. Rivet, givetvis. Synd, igen. Parken innehöll också Hisingens största lekpark. Den var en fröjd för ögat. Där möttes människor i alla åldrar. Allt från små, små barn som kröp omkring till killar på skateboard och vuxna människor som spelade basket och använde utomhusgymet. Det roligaste med parken var att den var så städat och iordninggjord. Verkligen ett bra litet utflyktsmål! Efter en nästan tre timmar lång vandringsfärd tog vi båten från Norra Älvstanden tillbaka. Mysigt! Jag älskar när Jens kläcker ur sig sådanna här bra hitta-på-saker! Det finns så mycket roligt att göra i den här staden, gratis till och med.

Vi har som sagt även gjort fint på graven där morfars föräldrar ligger och vilar. Jag hjälper morfar med den nu när han har så svårt att gå. Han får så dåligt samvete, men jag tycker att det är ganska mysigt att fixa. Planterade två kålhuvuden samt satte dit en liten söt pumpa.

 


Höstaktivitet

Hej! Igårkväll åkte jag till Tjörn. La Familia åt supergod fiskgryta med pressad potatis och hummer som topping. Det var så vansinnigt gott! Idag började jag och pappa dagen med att gå en älg/svampsafari i skogen. Vi såg inga älgar men hittade rätt mycket svamp. Gula kantareller och taggsvamp- mina favoriter.

Efter det och en dusch (jag gillar när man spolar av sig och det ramlar ner barr i duschen) åkte jag och mina föräldrar till Sundsby säteri. En himla mysig gård med unik skog. Där blev det en fika och lite stillsamhet. Min nya tefavorit är cinnamon and ginger! Snart ska jag börja rensa svamp.






kärlek



Jag är tillsammans med stans finaste man!


museum-söndag

Hej! Idag har jag och Jens haft en rolig museum-dag. Det hela började igår kväll då jag började spåna på muséeplaner. Jens googlade på saken och råkade av en händelse komma in på en sida om Koretdala museum. Jösses, vilken lycka! Jag kan inte förstå hur en Göteborgsälskande Kortedalabo som jag har missat detta. Museumet bestod av en två rum och kök stor lägenhet totalt inredd a la femtiotal. Bekvämlighetsinrättningen i orginal, vackra klänningar, välgjorda leksaker, gamla spårvagnsbiljetter, Stig Lindbergs porslin,  pastellfärger och teak, ALLT fanns - Hallelujah!



Mest förtjust blev jag nog i köket. Jag kan för allt i världen inte förstå varför skjutdörrar inte är standard idag. Några snyggare eller mer praktiska köksluckor kan ju knappast existera. Ett stort plus i kanten fick "guiderna" på stället för sin entusiasm. Det var förresten en av dem som rekommenderade oss dagens andra muséebesök- Mölndals museum. Utställningen handlade om Jens favoritperiod- sjuttiotalet! Snacka om rättvis muséedag, båda får se det snyggaste de vet. Eller jaa... typ, Jens tycker ju såklart att jag är det snyggaste han vet.. men ändå. Utställningen i Mölndal var helt magnifik. Där fanns hur mycket som helst arkiverat. Allt ifrån progginspelningar till en hel uppbyggd skolsal. Har ni inte varit där så tycker jag verkligen att ni ska försöka ta er dit. Vi ska gå dit igen då det fanns så mycker pryttlar att man inte kunde ta in allt på samma gång.

Mest överraskande var dock vägen till Mölndals museum. Vi gick genom stadsdelens nerlagda gamla fabriker och det var ruff-romantik på högsta nivå. Alla maskiner i området drevs förr av vattenkraft och kvarnar. Vattnet hade samma kraft idag och nådde verkligen mitt hjärta. Jag antar att lokalerna är kulturmärkta, något annat vore skandal.







RSS 2.0